Rólunk mondták

Egy viharos, öt éves kapcsolatom ért véget 2018 októberében. Mivel életem legnagyobb szerelme volt partnerem, kinek teljesen kiadtam magam, nagyon megviselt a dolog. Több komolyabb kapcsolatom is volt már, de ez most úgy éreztem-, ezt a nem fogom tudni egyedül megoldani. Túl vagyok jó pár önismereti könyvön és Önmagamat egy spirituális embernek tartom, mégis elakadtam. Egy vegán éttermet üzemeltetek és több embernek segítek franchise rendszerben megvalósítani az álmát, így sok időm nem maradt hogy bánatomba felejtkezve szenvedjek..:)

Egy barátom tanácsára a tudomány felé fordultam és életemben először felkerestem egy pszichológust. Orsi személyében egy igazán csodálatos embert ismertem meg és éreztem a legelső pillanatban, hogy őszinte lehetek és megbízhatom benne.

Bemutatott egy különleges módszert és felajánlotta, hogy végig vezet a Gyászfeldolgozó programon, mely így utólag visszanézve egy remek döntés volt. Mikor haladtunk leckéről leckére, úgy vált egyre világosabbá mennyire fontos foglalkoznunk a veszteségeinkkel, meg nem valósult álmainkkal és, hogy elbúcsúznunk be nem teljesedett dolgainktól. Megbocsájtani és elengedni dolgokat, hogy más, jobb jöhessen a helyükre. Mikor haladtunk nem mindig volt világos, hogy mi fog kisülni a végére, de mikor felolvastam a levelet az egy hihetetlen érzés volt. Azóta többször is alkalmaztam a módszert a volt kapcsolatomra és most már biztosan tudom, hogy működik. Várom, hogy tudom majd alkalmazni életem más területein is, hiszen miközben haladtunk a programban felismertem mely dolgokkal kell még foglalkozni a múltban, és elgyászolni, hogy a jelen életben ne okozzanak gátakat.

Most, bár még rövid idő telt el, és nyilván ott van az érzés, mégis más minőségű és könnyebb látni, érezni a dologgal kapcsolatban.

Nem mondom, hogy könnyű őszintének lenni magunkkal és a programban partnerünkkel, de bizton állíthatóm MEGÉRI!

Legyetek bátrak, őszinték, bízzatok magatokban! Megéri! - Szilárd, 40


Számomra a gyászfeldolgozó csoport megmutatta, hogy mennyien élünk a Földön különböző problémákkal, és amit én nagyon súlyos tehernek érzek, az nem egyedüli. Jól esett megosztani fájdalmam, gondolataim, végig menni az úton, ami elvezetett mindehhez, majd a terápia segítségével feloldani. Hihetetlen erőt ad a többiek jelenléte, támogatása. Az, hogy képesek voltunk őszintén megnyílni és "érezni" a másik fájdalmát is. 
Nehéz dolgok jöttek felszínre, olyanok is, amikre talán nem is gondoltam volna, s melyek nélkül talán ma is hordoznám a fájdalmas terheket. A terápia során nagyszerű módszereket tanultunk nem csak a tényleges, halál miatti gyász, hanem az élet különböző eseményeinek az elengedéséhez is!
Az én történetem gyermekkorra nyúlt vissza és noha az út fájdalmas volt, újra végig csinálnám!
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem halálesettel szeretnének dolgozni, csak azt tudom mondani: működik! - Viki, 33


65 éves vagyok. Életem során számtalanszor megbántódtam. Megbántottak és bántottam én is. Gyakran kerültem hasonló élethelyzetekbe, a sérüléseimet, fájdalmaimat gyűjtögetve, őrizgetve betegítettem magamat. Többféle módon (tanfolyamok, könyvek, stb.) igyekeztem segíteni magamon. Nekem kell változnom, ha élni akarok. Test-lélek-szellem hármassága vagyunk. Amit lelkünk bugyraiba rejtünk, ami nem tudatosul, amit nem értünk, nem fogalmazunk meg, az a testünkön keresztül mutatja meg magát.

Egy hónapja fejeződött be a csoportos gyászfeldolgozó tanfolyam, ha újra megjelennek a régről ismert élethelyzetek, könnyedén kezelem, utána sem feszül ott belül. - Elli


Úgy indult, hogy kaptam ajándékba egy könyvet. Egy hét alatt végigolvastam, megcsináltam a feladatokat, megírtam 3 levelet, átmentem egy barátnőmhöz, akivel elolvastattam az instrukciókat és felolvastam a leveleim. Aznap este el kellet altatni a 14 éves kutyám, mintha ő is segíteni akart volna, mivel a 3 levél a 14 évvel volt kapcsolatban. Utána lévő pár napban az életemben több dolog helyére került.

Pár hónapra félretettem a könyvet és a módszert, viszont amikor meghallottam, hogy lesz tanfolyam egyszerre beiratkoztunk anyukámmal együtt. Hatalmas tapasztalás volt vele együtt végigvinni. Jó volt a vezetői és a csoport segítsége, és az hogy van egy hét végiggondolni a dolgokat. A levél felolvasása után mintha kisimult volna az életem adott szakasza. Azóta már írtam levelet és biztonsággal tölt el, hogy van egy módszerem arra, hogy hogyan tudom életem változásait könnyebben venni. Köszönet és hála - Gabriella 35