Tanácsadás 

Egyéni

személyes és online

Folyamatosan haladunk az életutunkon, ami senki kedvéért nem áll meg. Változnunk, fejlődnünk kell a következő lépcsőfokhoz. Mindegyik életszakasznak megvan a saját feladata, ha tetszik nekünk, ha nem.  Lázadhatunk ellene. Úgy is dönthetünk, hogy minket ez nem érdekel. Maradunk gyerekek. Sajnos ez később többszörösen visszaüthet. Zavaró lehet egy 40-50 év körüli kisgyerek. 

Minden váltásnál nemcsak új feladatok várnak ránk. A régiek közül, akármennyire szerettük is őket, jó párat el kell engednünk. Rengeteg szerep vár minket az életben. Sokszor megéljük, hogy sodródni kezdünk, hogy valami már nem az igazi, nem a régi. Akkor közeleg az új életszakasz, ideje váltani. Jó esetben csökken a feszültség, beletanulunk, alakulunk, alkalmazkodunk, fejlődünk.

Van, hogy megtorpanunk, elakadunk vagy jön egy külső nehezítő körülmény. Esetleg a családból más is ilyen váltás kapujába lép. Ilyenkor jól jöhet egy kis segítség. Segítek MÁS NÉZŐPONTból látni a helyzetet, hogy erőforrásaidat képes legyél összpontosítani, a megoldás benned van, csak nem találod egyedül. Azt érezd, hogy a kormány a Te kezedben van. Te irányítod az életed, nemcsak túléled.


Párkapcsolati

Ha megtaláltuk életünk párját, az hasonló, mint amikor miénk lesz egy régóta vágyott kert. Határtalan boldogság, hogy végre megszereztem. Aztán rájövök, hogy most jön csak a neheze. Milyen növényeket ültessek és hova? Melyik növény hol szeret, hogy kell gondozni? Melyiket hogyan kell metszenem, melyiket hagynom növekedni? Figyelni, hogy ne nyomják el egymást. Gazolni kell rendszeresen. Ha egy kicsit is lazítok, megjelenik a gyom. Ha hosszabb időre nem figyelek rá, mert az egyéb teendőimet előtérbe helyezem, mikor újra belépek a kertembe döbbenve tapasztalom, hogy ez nem az. Nem tetszik, nem szép, nem így akartam. Szomorkodhatok, hogy miért lett ilyen. Haragudhatok az időjárásra, a gazra, hogy miért fúj, miért nő. Esetleg eladhatom, de így feladom a régi álmom, elveszítem.

VAGY

Mély levegőt veszek, időt szánok rá, minden szükséges eszközt előveszek és keményen dolgozva lépésről lépésre nekiállok és rendbeteszem. Néha szusszanok egyet, körülnézek és megpróbálok örülni annak, hogy már itt tartok. Ha úgy érzem, hogy már újra szép, és jó ott időt tölteni, fel tudok töltődni az ott léttől, látványtól, akkor kis időre élvezhetem, de soha többé nem hanyagolom el, mert tudom, hogy nem éri meg. 

Ráadásul ez a kert nem egyedül az enyém, hanem egyből kettőnké. Majd kis idő elteltével lehet, hogy egyre többünké. Össze kell hangolni a tulajdonosok igényeit, teendőit. 
Ahogy a kertészkedést, a párkapcsolatunkat is lehet sokféleképpen csinálni. 
Ha elfogadtok egy kis időre, segítek ötletelni, tervezni, megtalálni, hogy szeretnétek a régi kertet átalakítani. Hogyan lehet a leggyorsabban, hatékonyan rendet tenni, de a gazolás, öntözés, ápolás a ti dolgotok marad. 


Családi

Nem könnyű szülőnek lenni. Sehol nem tanítják. Élesben kell megtapasztalnunk. Bizonytalanok vagyunk, hogy jól csináljuk-e. Sokszor érezzük valami nem úgy működik, ahogy szeretnénk. Nem találjuk az egymáshoz vezető utat, pedig mindennél jobban  vágyunk erre.

Családdá válni egy újabb nagy kihívás. Minden gyermek érkezésénél, ha nem is teljesen elölről, de újra meg kell születnie. a családnak. Ez sok munka, erőfeszítés, sírás és nevetés. Erről szól az élet. 

Napjainkban sok család szétesik, mielőtt igazán megszülethetne. Sokszor nem kellene ennek megtörténnie, ha időben kérnének egy kis segítséget. Kapnának egy MÁS NÉZŐPONTot, mely ismeretében képesek lennének az erőforrásaikat mozgósítani.

Ha elfogadsz, egy ideig kísérlek és adok egy MÁS NÉZŐPONTot a szülőséghez, hogy más oldalról is megismehesd, megláthasd a gyermeked. Elhidd, hogy elég jó szülő vagy, csak nem volt elég eszköz a kezedben.